Groene bergen en azuurblauwe meren, zomer in Tirol

Het plaatsje Lermoos was duidelijk populair in de zomer, het oogt gezellig en geeft je gelijk dat  Oostenrijkse gevoel. Met de gekleurde bloembakken hangend aan de balkons en de prachtige bergen op de achtergrond voelt het alsof je rondloopt in een ansichtkaart.

Vanuit de camping liepen wij zo het stadje in, ideaal wanneer je s’ avonds zin hebt om buiten de deur te eten. Neem wel een vestje mee (en warme sokken) want het koelt s’s avonds enorm af. (Zeker als je in een tentje slaapt :’).

Wat te doen in Tirol?

Lermoos sprak mij aan omdat de plaats in een mooi gebied ligt. Zo zijn er verschillende prachtige meren, ook zit je aan de voet van de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze. Kortom, is er dus genoeg te doen en te beleven! Mijn plan was om de Eibsee te bezoeken. Helaas was deze niet bereikbaar, dus besloten we naar een ander meer op zoek te gaan, en daarvoor hoefde ik niet ver te zoeken.

Op een halfuurtje rijden vanaf Lermoos kwamen wij bij de Plansee uit. Een gigantisch meer met bijna onecht, azuurblauw ogend water, omringd door groene bergen, waardoor je echt het gevoel krijgt in Canada te zijn beland. Doordat het zo uitgestrekt is zijn er overal plekjes waar je rustig kunt liggen of zwemmen en voelt het bijna alsof je de enige bent. Het was zo mooi, dat ik er wel weken had kunnen blijven.

Echter, doordat de zoektocht naar campings tot dat moment alle vrije momenten in beslag nam, besloot ik op zoek te gaan naar budget-proof b&b’s of hotels. We wilden graag nog wat langer in Oostenrijk blijven, maar niet te ver i.v.m. de reistijd. Na wat zoeken vond ik een sfeervolle b&b inclusief ontbijt in St. Anton am Arlberg.

Omdat het minder dan 2 uur rijden was hebben we onderweg een mooie kloof wandeling meegepakt, de Rosengartenschlucht in Imst. Deze kwam ik per toeval tegen op de route en bleek zeker de moeite waard! In ruim 1,5 uur loop je door de kloof, over zowel wandelpaden als vrij steile, rotsachtige paden omhoog, dus goede wandelschoenen zijn geen luxe. Eenmaal boven kom je uit bij een gebied met liften waar je wat kunt eten of drinken. Vanaf daar kun je de bus terugpakken naar het dorpscentrum of via de kloof terug wandelen. Omdat het niet druk was vonden wij dit goed te doen.

De dag beginnen in Chalet Rosanna

Ook het plaatsje St. Anton am Arlberg was er eentje uit de boeken! In Chalet Rosanna werden we daarnaast super gastvrij ontvangen en zelfs onze hond kreeg een speciale behandeling (lees: koekjes en een hondenkussen op de kamer 😉). De B&B had een hele huiselijke sfeer, het voelde een beetje als thuiskomen. Op ons balkon konden we rustig genieten van de ochtendzon. In het dorp zijn alle faciliteiten goed lopend bereikbaar. St. Anton am Arlberg is een bekend skigebied, dit zie je aan alles. Het voordeel hiervan is dat het er in de zomer heerlijk rustig is. Er zijn diverse restaurants waar je goed kunt eten en de gondels, daar wandelden wij vanaf Chalet Rosanna in 10 minuutjes naartoe.

We verbleven hier 2 nachtjes, het ontbijt in Chalet Rosanna was echt geweldig. Met heerlijk huisgemaakte havermout, vers fruit en smaakvolle lokale producten zoals kaas en vleeswaren. Niets beter om je dag mee op te starten.

Op de tweede dag namen we de gondel naar boven, de berg op. (Tip: Bij elk verblijf in St. Anton am Arlberg krijg je een soort tourist-pas waarmee je 1 dag gratis alle gondels kunt gebruiken, het lokale zwembad etc.) Eenmaal boven hebben we een hele toffe wandeling gemaakt, waarbij je continu wordt verrast met de mooiste uitzichten. Er zijn diverse wandelroutes beschikbaar, van simpel tot zwaar en er is boven nog een gondel die je eventueel nóg hoger kan brengen. Wij kozen er na de wandeling van 5 km voor om beneden lekker te gaan lunchen in het centrum.

Lees hier verder over het vervolg van de reisroute, via de Bodensee en Trier terug naar Nederland.

”Never lose your sense of wonder”.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *